Podzimní veletrhy 102009

11.10.2009 11:07

 

V době, kdy je tatínek na nemocenské, a jeho vycházky z domova omezuje obava z případné kontroly, jsou i naše „výjezdy“ kamkoliv dost omezené. Ale snažíme se a někdy to vychází moc hezky. Naposledy se nám například podařilo navštívit dva veletrhy.

Itea – veletrh hraček
Letňany jsou od nás dost z ruky, takže jsme na veletrh dorazili hodně po půl čtvrté. Jezdíme na tento podzimní veletrh hraček několik let po sobě a pokaždé si to všichni moc užíváme. Loni jsem poznala veletržní dění z té druhé stránky – stála jsem na stánku BabySigns. A i když to bylo dost náročné, užila jsem si to taky.
Výše vstupného není zrovna „lidová“. Vzhledem k tomu, že rodinné vstupné neexistuje, pro rodinu s dětmi je to relativně „drahý“ výlet. Ale protože existují prima časopisy jako je Woodyland, které otiskují vstupenky zadarmo, dá se dostat se vstupným na částku nula. Taťka prošel zadarmo na zmíněnou vstupenku z časopisu, my s Martinkou na průkazku ZTP/P také a příšerka v golfkách také nebyla zpoplatněna. Paráda! Mohli jsme se vrhnout do víru zábavy a hraček!
Jak to shrnout? Jeníka jsme rvali od každého bagru, bagříku, traktorů a podobných vozítek. Macek se zase naopak po celou dobu přííííšerně nudila, neboť hned v první hale spatřila video-hry a playstation, takže prudila, že tam chce zůstat. Ale když spatřila cokoliv s obrázkem High School Musical, tak slintala a byla zase chvíli hodná:o)
Tři hodiny uplynuly jako nic. A my jsme z veletrhu odcházeli chudší o několik set, ale bohatší o bagříka Béďu s ovladačem v podobě Bořka (zlevněné z 1200,-Kč na 350,-Kč – no, nekupte to:o), mašinkou Tomášem, ponožkami, ubrousky, tužkou a lahví s logem High School Musical. Bagřík se stal nedílnou součástí bytí Jeníka (má ho u ruky 24h denně:o) – a ubrousky High School Musical už jsou na botníku:o)

Zemědělec 2009
Vloni jsme tento zemědělský veletrh v Lysé nad Labem navštívili pod vlivem dovolené v Rakousku a nesmírně jsme si to s dětmi užili. Dokonce jsme vyhráli dárkový koš! Letos jsme s sebou vzali i tátu, aby věděl, jak je báječné koukat na ty krávy, kozy, ovce, prasata, králíky, holuby, slepice (snad jsem na žádnou havěť nezapomněla:o).
No, Zemědělec nezklamal! Jeník se stal místní atrakcí. Ve chvíli, kdy děvčata ze střední zemědělské školy v Poděbradech obstarávala krávy, bral jim z rukou lopatu, koště i kýble s krmením pro krávy! Děvčata ho s nadšením vzala do party. Návštěvníci si Jeníka fotili jako jeden z „exponátů“. Bylo těžké ho od zvířátek odtrhnout!
Domů jsme si tentokrát vezli žrádlo pro psa (chudinka už tam neměla ani zrnko!), uheráček s klobáskami a plakát plemen krav!

Pojeďte příště s námi:o)

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode